Nu este un secret pentru nimeni ca Romania este o tara bogata in statiuni balneare, iar printre acestea se numara si Baile Figa! Cu proprietati foarte asemanatoare celor de la Techirgiol, apa sarata si namolul de la Figa sunt recunoscute pentru tratarea numeroaselor afectiuni reumatologice dar si ale celor dermatologice ori neuro-dermatice sau nevralgice.

Aici ai la dispozite un bazin cu apa sarata de adancime 1,7 m care este conectat cu un alt bazin mai mic de adancime aproximativ 0,6 m. Acestea sunt amenajate in aer liber fiind inconjurate de terase unde se poate servi o gustare rece sau calda. In apropiere se afla si o mini plaja de nisip unde asteapta imbietoare sezlongurile. Nimic nu se compara cu starea de bine si relaxarea dupa o baie, dar atentie, apa nu este incalzita.

Te mai poti bucura si de apa sarata din lacul natural Cerbul, in care concentratia de sare este cea mai mare din intregul complex. Linistit si retras, el poate fi gasit in capatul de N-V al statiunii, dupa topogane si bazinele de apa sarata. Adancimea sa poate atinge pana la 4 metri, iar in apropierea lui se gasesc si toalete ecologice.

In exteriorul complexului exista si un bazin amenajat rustic unde se pot face impachetari si bai cu namol. Doamnelor, mare atentie, impachetarile cu namol fac minuni in ceea ce priveste celulita, dar reduc si ridurile si redau catifelarea si stralucirea naturala a pielii.

Tineti cont insa si de niste reguli esentiale in ceea ce priveste hidroterapia cu apa sarata: durata unei bai trebuie sa fie de 15-20 minute, dupa care sunt necesare 15 minute de odihna si relaxare in exteriorul bazinului.