Festivalul Celtic Transilvania

Perioada21-23 iulie 2017

LocatieBaile Figa

Organizat deCeltic Transilvania

Despre ─ Festivalul Celtic Transilvania

Asociatia Celtic Transilvania va propune ca in perioada 22 iulie - 24 iulie 2017 sa luati parte la cea de-a IV-a editie a “Festivalul CELTIC TRANSILVANIA”. Organizat din dorinta de promovare a patrimoniului istoric, cultural, arheologic si natural din zona Transilvaniei, evenimentul se va desfasura pe parcursul a trei zile si va avea ca principal scop prezentarea modului de viata din perioada epocii La Téne.

Eforturile arheologilor si istoricilor din bazinul Transilvanean au scos la iveala, in ultimii ani, dovezi incontestabile ale prezentei Celtilor in aceata zona. Si pentru ca o concentratie mare a datelor indica localizarea celtilor intre secolele VI i.Hr - IV d.Hr chiar in apropierea orasului Beclean, s-a vazut necesara organizarea unor actiuni care sa reconstituie aceasta perioada istorica.

Unic in Romania, Festivalul Celtic Transilvanean va combina o serie de activitati si ateliere specifice poporului celtic cu reprezentatii ale artistilor de calitate din sfera muzicala.

Calatoria in timp, pe care v-o propunem, va fi posibila datorita workshop-urilor organizate, pe parcursul carora puteti observa si insusii arta mestesugurilor practicate de vechii celti. Pe langa acestea nenumarati artizani si mestesugari populari isi vor prezenta lucrarile pe care le vor propune si spre vanzare. Veti avea posibilitatea sa admirati nenumarate obiecte de arta, dar pentru cei mai pofticiosi dintre voi, organizatorii au pregatit si standuri cu produse traditionale alimentare. Si ca sa va simtiti cu adavarat prinsi in mrejele istoriei, puteti lua parte si la activitati demonstrative de lupta, unde puteti admira agilitatea si straiele vechilor celti.

Fiecare zi de festival se va incheia cu muzica, pe gusturile ficaruia: folk, celtica, folclor si rock.

Accesul la festival este gratuit.